Profesijų diena

  • Paskelbė : Administracija Administracija
  • Paskelbta: 2022-11-28
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

2022 m. lapkričio 28 d. Kurmaičių pradinėje mokykloje šurmuliavo Profesijų diena. Nuo pat ryto mokykloje sulaukta skirtingų profesijų – teatro režisieriaus, raitosios policininkės - atstovų. Daug įdomaus vaikai sužinojo ir apie bitininko profesiją. Ją pristatė Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Simona Mikelkevičienė, kuriai bitininkystė yra mėgstama veikla. Visi norintys galėjo pasimatuoti bitininko kostiumą, susipažinti iš arčiau su įrankiais, naudojamais šioje profesijoje. Smagiausia dalis - kiekvienas savo rankomis pasigamino po natūralaus vaško žvakę bei pasivaišino „bitutės“ saldainiais.

Pilni įspūdžių, vaikai susirinko mokyklos aktų salėje, kur jų laukė didelė ir graži Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro mokytojų ir mokinių komanda, pasiruošusi pristatyti automobilių mechaniko, dekoratyvinio želdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo, automatinių sistemų mechatroniko, virėjo specialybes. Mokiniams buvo skirtos smagios užduotys, kurias atlikus visiems buvo įteiktos mokyklos padėkos už aktyvų dalyvavimą ir smalsumą.

Pabaigoje visi susirinkome aptarti veiklos, ką naujo sužinojome (ne tik mokiniai, bet galbūt ir mokytojai). Vaikams diena buvo labai naudinga, jie gavo daug informacijos, patyrė įspūdžių ir gerų emocijų.

Aptarėme, jog renginys buvo sėkmingas dėl puikaus komandinio darbo – jėgas suvienijo mokytojai, karjeros specialistė, profesijų atstovai, tėveliai, Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui