Išvyka į Kretingos rajono savivaldybę

  • Paskelbė : Administracija Administracija
  • Paskelbta: 2023-05-29
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Šį pirmadienį mūsų mokyklos trečiokai, lydimi auklėtojos Juros Venskutonienės ir karjeros specialistės Almos Slaboševičienės, išvyko į ilgai planuotą susitikimą. Pasinaudoję Kretingos rajono savivaldybės mero Antano Kalniaus kvietimu, pradinukai susiruošė apsilankyti Savivaldybėje, pažiūrėti  tai, ką gi veikia darbuotojai tame pastate, o svarbiausia – kaip atrodo Mero darbo vieta.

Visus atvykusius pasitiko mero patarėjas Albertas Barauskas, jis palydėjo į posėdžių salę, kur įprastai svarbius miesto klausimus sprendžia Tarybos nariai. Vaikai galėjo pasijausti tikrais politikais, dirbančiais atsakingą darbą. Atskubėjęs meras pakvietė jaustis drąsiai, užduoti norimus klausimus, nes nepatogių klausimų nebūna - tokia politiko kasdienybė. Ne visada būna lengvas šis darbas, arba, pasak mero - „ne darbas, o tarnystė“. Meras susirinkusiems papasakojo, ką veikia miesto Taryba, kokius klausimus sprendžia, kaip atrodo paties mero darbo diena.

Įsidrąsinę  trečiokai merui pateikė daugybę klausimų: rankų miškas vis kilo, nes smalsu buvo viskas: kaip tampama meru, kas sunkiausia mero darbe,  su kokiomis problemomis  į savivaldybę ateina žmonės, kokia mėgstamiausia mero knyga, kokį darbą jis pasirinktų, jei nebūtų meru, kiek trunka jo darbo diena, ar meras yra linksmas žmogus, kokia sporto šaka jam patinka. Miesto vadovas prisipažino, jog tikrai ne į visus pradinukų klausimus buvo lengva atsakyti, bet pasidžiaugė, jog tokie žingeidūs svečiai jam labai patinka.

Nuoširdžiai prajuokino išreikšta vaikų svajonė paspausti merui ranką, tad šis prašymas su didžiuliu entuziazmu mero A. Kalniaus buvo išpildytas. Palinkėjęs geros vasaros, miesto vadovas pasiūlė vaikams pasivaikščioti po Savivaldybę su jo patarėju Albertu, pasmalsauti, kiek ir kokių profesijų darbuotojų čia dirba.

Visi aplankytų  Strateginio planavimo ir investicijų, Viešųjų pirkimų, Ekonomikos ir biudžeto, Vietinio ūkio ir turto valdymo, IT, buhalterinio skyrių darbuotojai mielai papasakojo apie savo darbo specifiką, davė net pabandyti „pasimatuoti“ jų darbo vietą. Aplankyta vicemerė Vilija Venckutė-Palaitienė pavaišino saldainiais, vicemerė Vaida Jakumienė pasigėrėjo pasipuošusiais lankytojais. Na, o įsiprašę į mero patarėjo Alberto Barausko kabinetą, netikėtai buvo apdovanoti LR Konstitucijos knygelėmis, vaikai nusprendė, jog ši diena buvo viena iš pačių geriausių metuose!

Dėkojame visiems aplankytiems Kretingos rajono savivaldybės darbuotojams, merui A. Kalniui, ypatinga padėka mero patarėjui Albertui Barauskui, taip nuoširdžiai, išsamiai, suprantamai pristačiusiam kiekvieno savivaldybės skyriaus darbo specifiką.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos